Meny
 

Covid-19 information

Covid-19 information

Folkhälsomyndighetens förslag på korrigeringar av restriktioner går nu in i fas 2 fr.o.m. 1 juli.
Men allt är beroende av mängden smittspridning och vaccinering. Detta varierar också efter Regioners lokala beslut!

Begravning
Fr.o.m. 1 juli gällande begravningar (oavsett ordning och religion) kan det inomhus vara 300 deltagare sittande på anvisade platser, lokalens storlek är fortsatt avgörande och det är inte tillåtet att ta in fler gäster än vad som lokalen är godkänd för. Avståndsregeln på minst 1,5 m råder fortfarande! På en utomhusbegravning kan man vara 600 deltagande utan anvisade platser!

Minnesstund
Minnesstunder är fortsatt en privat angelägenhet och således max 50 personer, det gäller även i lokaler som används för kommersiellt bruk. Detta gäller i grundtanken även om man har minnesstunden i hemmet eller utomhus! Är det på en restaurang så är det restaurangregler som gäller. Reglerna för storleken på sällskap på serveringsställen tas bort utomhus och sällskap på 8 personer tillåts inomhus. Övriga bestämmelser om till exempel Avstånd. Är man fler än åtta i sällskapet är det fortfarande max 8 vid varje bord o minst 1 m avstånd mellan borden! I förordningen regleras inte avståndet i samma sällskap vid samma bord! Ansvaret ligger på besökarna själva och restaurangen skall ge förutsättningarna för avstånd vid samma bord.

Vill du besöka oss?
Vi erbjuder telefonmöte.

Om du behöver besöka oss i våra lokaler är maxantalet enligt restriktionerna två symptomfria personer. Då bär både ni och vi munskydd som begravningsbyrån tillhandahåller. Vi har har handsprit i lokalen och vi spritar kontinuerligt av bord, handtag mm.

För begravningsceremonin erbjuder vi direktsändning över internet så att alla som vill kan delta.
Ring eller maila för vägledning eller för att boka ett möte med oss.
Järbo 0290-70049
Ovansjö 0290-10223
Ockelbo 0297-40508
info@sarasbegravningsbyraer.se

Vi hjälper er alla så gott vi kan och följer noga utvecklingen.